Under boringen av letebrønnen 31/7-1 Brasse i Nordsjøen har Faroe Petroleum påtruffet en gasskolonne på omkring 18 meter, og en oljekolonne på omkring 21 meter, melder selskapet torsdag morgen.

Det er «Transocean Arctic» som har boret brønnen. Faroe har nå besluttet å bore et sidesteg for å kartlegge omfanget av funnet.

Brasse ligger cirka 13 kilometer sør for Brage-feltet. Både kjernetester og trykkdata viser at reservoaret består av sandstein av god kvalitet tilsvarende Brage-feltet. Det er også innsamlet væskeprøver.

– Vi er veldig glad for å kunne rapportere om funn av olje og gass i Brasse-prospektet, og ser frem til resultatet av sidesteget. Brønnen, som ligger i et av våre kjerneområder, blir boret til en lav kostnad, sier Helge Hammer, COO i Faroe Petroleum plc og sjef for Faroe Petroleums virksomhet i Norge.

Partnerskapet har besluttet å bore et sidesteg som skal bekrefte reservoarets utbredelse, tilstedeværelse av hydrokarboner og bestemme olje-vann kontakten. Det er «Transocean Arctic» som borer

Selskapet vil komme tilbake med flere detaljer om funnet når sidesteget er boret ferdig.

– Hvis det viser seg at funnet i Brasse er kommersielt drivverdig, vil feltet kunne knyttes tilbake til produksjonsplattformen på Brage, som vi allerede er medeier i, eller benytte andre produksjonsinnretninger nær Brasse. Vi kommer tilbake med mer informasjon så snart sidesteget er ferdigboret, og vi vet mer, avslutter Hammer.

Faroe Petroleum er operatør for PL 740 med en eierandel på 50 prosent og med Point Resources AS
som eneste medeier.

Les mer om brønnen her: Brasse er spuddet

Forrige artikkelOljelagre falt mindre enn ventet – oljeprisen fortsetter ned
Neste artikkelNy gründerdirektør i Innovasjon Norge

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR