– Vi leverer et tilfredsstillende resultat i tredje kvartal gitt de vanskelige markedsforholdene, sier Claus V. Hemmingsen, administrerende direktør i Maersk Drilling.

Maersk Drilling hadde et overskudd på USD 184 millioner (NOK 1,59 milliarder) i tredje kvartal 2015, og den totale ordrereserven ved utgangen av kvartalet var på USD 5,8 milliarder (NOK 50,14 milliarder). Men økt tomgangstid påvirket resultatet negativt. Ifølge selskapet ble resultatet påvirket av fortsatt god operasjonell drift, flåtevekst og generelle kostnadsbesparelser.

– Vi leverer et tilfredsstillende resultat i tredje kvartal gitt de vanskelige markedsforholdene. Vi fortsetter å fokusere på drift og et konkurransedyktig kostnadsnivå, som er viktige faktorer for å sikre kontrakter for våre rigger, sier Claus V. Hemmingsen, administrerende direktør i Maersk Drilling og medlem av hovedstyret i Maersk Group.

Les også: Maersk ansetter 140 – om et år

Flere kontrakter

I tredje kvartal har Maersk Drilling inngått to nye kontrakter. ”Maersk Resilient” sikret seg en treårskontrakt og ”Maersk Giant” har fått kontrakt på 150 dager, begge for arbeid i den danske delen av Nordsjøen.

Videre har Maersk Drilling inngått fire kontraktsforlengelser. En 16 måneders forlengelse for ”Maersk Innovator” for arbeid i Norge, en femårs forlengelse for ”Heydar Aliyev” for arbeid i Kaspihavet i Aserbajdsjan, en 250 dagers forlengelse for ”Maersk Resolve” i den danske delen av Nordsjøen og til sist en treårig forlengelse for ”Maersk Discoverer” offshore Egypt.

– Med de siste signeringene i tredje kvartal, har vi lagt USD 1,1 milliard (NOK 9,51 milliarder) til vår ordrereserve, som er veldig givende i dette utfordrende markedet. ”Heydar Aliyev”-forlengelse alene er verdt USD 523 millioner (NOK 4,52 milliarder), sier Hemmingsen.

– En solid kontraktsdekning fremover gjør oss i stand til å navigere i dagens markedsforhold, der 2016 på ingen måte vil være lettere, noe som også gjenspeiles i det faktum at de kontraktene som ble inngått i tredje kvartal er på en betydelig lavere dagrate i forhold til tidligere kontrakter, sier han.

Ved utgangen av tredje kvartal 2015 hadde Maersk Drilling kontraktsdekning på 85 prosent for resten av 2015, 70 prosent for 2016 og 49 prosent for 2017. Den totale ordrereserven ved utgangen av kvartalet var på USD 5,8 milliarder (NOK 50,14 milliarder).

Abonner på nyheter fra Petro.no: Nyhetsbrev

Forrige artikkelTo av tre ledere har ansatte de vil bli kvitt
Neste artikkelStatoil tildeler sjuårskontrakt til Hansen Protection

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR