RWE Dea skal bruke Bredford Dolphin til boringen av Titan i Nordsjøen.

RWE Dea Norge AS signerte i går en avtale med Dolphin Drilling AS om å benytte riggen Bredford Dolphin, i samarbeid med tre andre oljeselskaper, skriver selskapet i en pressemelding.

– For RWE Dea Norge betyr kontrakten at selskapet nå har sikret full riggkapasitet for de planlagte boringene for årene som kommer på PL420-lisensen i Nordsjøen, hvor selskapet er operatør med en andel på 30, heter det videre i meldingen.

– At vi nå har skaffet oss riggkapasiteten vi behøver på Titan for 2013, er en viktig milepæl på veien mot utvikling og drift av Titan i årene som kommer, sier administrerende direktør for RWE Dea Norge, Hans-Joachim Polk.

Bredford Dolphin skal anvendes til å bore en avgrensningsbrønn på Titan mot slutten av 2013 for å bekrefte størrelsen på Titan-funnet. RWE Dea Norge har tidligere boret en brønn på Titan, og foreløpige funn er beregnet til 12 millioner m3 utvinnbare oljeekvivalenter.

– Vi planlegger også en ny letebrønn på Titan-feltet rett over nyåret i 2014 med riggen Leiv Eriksson, skriver selskapet videre.

RWE Dea Norge tror at PL420-lisensen vil øke betydelig i verdi.

– Det kommende året vil bli et svært aktivt år for oss. I tillegg til boring av to brønner på Titan, skal vi blant annet i gang med prøveboring på PL330 i Norskehavet, samt ta viktige steg i utviklingen av Zidane-feltet, sier Polk og peker på at RWE Dea Norge markerer seg som et selskap med en offensiv boreplan på norsk sokkel.

Riggavtalen med Dolphin Drilling er inngått sammen med Lundin, Noreco og Repsol og er koordinert av AGR. Kontrakten er for boring av åtte brønner totalt i løpet av en periode på 570 dager, med mulighet for forlengelse ved minimum fem ytterligere boringer.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR