– OLFs forsøk på å korrigere det håpløse miljøutspillet er ikke godt nok, sier Frederic Hauge i Bellona. Prinsippet om at overordnede miljøhensyn skal ligge til grunn for oljevirksomheten mangler i OLFs holdning og uttalelser, sier Hauge til petromagasinet.no.

Av: Torstein Schjølberg

– Så lenge OLF fortsetter med å sidestille miljøhensyn med verdiskapning og en rekke andre faktorer, ser vi ingen grunn til å endre vår konklusjon om å trekke oss ut av samarbeidet med OLF, sier Hauge onsdag til petromagasinet.no.

Prinsippet om at overordende miljøhensyn skal ligge til grunn for oljevirksomheten er allment politisk akseptert og av tunge aktører i oljebransjen, sier Hauge.

Han opprettholder sin klare oppfatning av at OLF i denne sammenheng har hatt en negativ utvikling: Mindre oppmerksomhet på miljøarbeidet, slappere innsats og dårligere giv i arbeidet med Miljøforum.

– Det er totalt uinteressant og meningsløst for oss å delta i et forum hvor man tydelig ser en holdning som går i retning av nedprioritering av miljøarbeidet, og hvor OLF nå i tillegg prøver å vanne ut prinsippet om overordnede miljøhensyn, sier Hauge.

Nok er nok
Det var Stavanger Aftenblads intervju mandag med OLF-leder Per Terje Vold som fikk begeret til å flyte over for Frederic Hauge og Bellona.

Per Terje Vold uttrykte da at man må slutte å tenke på miljøhensyn som viktigere enn sysselsetting, oljeaktivitet, økonomi og energitilgang.

Bellonas leder Frederic Hauge svarte dagen etter med å trekke seg ut av samarbeidsfora med OLF.

OLF tok onsdag tildels avstand fra innholdet i intervjuet i Stavanger Aftenblad.

Forrige artikkelMilliardkrav mot Statoil
Neste artikkelTerrorfrykt i nord

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR