Fosnavåg-rederiet har med denne avtalen så langt i 2014 inngått kontrakter for nærmere 1,5 milliarder kroner.,Havila Shipping har inngått kontrakt med Petrobas på fire år for plattformforsyningsskipet (PSV) «Havila Favour.» Det børsnoterte rederiet har allerede sikret seg kontrakter som gjør at de seiler mot 2015 og 2016 med et veldig godt utgangspunkt, ifølge selskapet.

Havila har med denne avtalen så langt i 2014 inngått kontrakter for nærmere 1,5 milliarder kroner. Selskapet har nå en kontraktsmasse på fire milliarder kroner, samt to milliarder kroner i opsjoner.

Dagens avtale betyr at alle nye avtaler som inngås i 2014, 2015 og 2016 vil gi gode resultater for det 11 år gamle rederiet.

Gode år
Fjorårets driftsresultat ble det beste i selskapets historie. Etter to kvartaler i 2014 ligger selskapet godt foran fjoråret. Allerede nå ligger 2015 og 2016 an til å kunne blir gode år for selskapet.

Administrerende direktør Njål Sævik i Havila Shipping er fornøyd med at selskapet etter flere år med store investeringer i en ny og moderne flåte har begynt å høste resultater etter stor-satsningen.

– Jeg er veldig godt fornøyd med at vi sikrer oss lange og lønnsomme kontrakter i en turbulent tid i energimarkedet, sier han.

– Vi har de siste årene hatt noen viktige mål – hvorav ett av målene er å komme i posisjon til å utbetale utbytte til våre eiere. Slik det ligger an nå, ser det absolutt ut til at vi klarer det for 2014, sier Sævik.

22. oktober presenterer Havila Shipping ASA resultatet for 3. kvartal.

Her er selskapets kontrakter så langt i år:
* «Havila Favour;» fire års forlengelse for Petrobas.
* «Havila Subsea;» ett år forlengelse for Subsea 7 S.A
* «Havila Fortune;» for 1 år med opsjon til sammen på 3 år til.
* «Havila Clipper;» kontrakten for en fast periode på 3 år med oppstart 1. juni 2014 med en opsjon for ytterligere ett år fra 1. juni 2017.
* «Havila Herøy» og «Havila Fanø;» eksisterende opsjonsperioder bekreftet og forlenget til fem år fast for hvert av fartøyene i direkte fortsettelse av eksisterende kontrakter.
* «Havila Borg;» Shell har erklært den første opsjonsperioden på ett år for PSV fartøyet. Skipet har nå fast kontrakt fram til juli 2015 med ytterligere tre opsjonsperioder hver på ett år.

I tillegg til faste kontrakter som dekker utgiftene for 2014 har Havila Shipping har for tiden tre ankerhåndterere (AHTS) og en PSV i spot-markedet.

Forrige artikkelNye standarder for arktiske operasjoner
Neste artikkelRigg fra Iran til bunns i Gulfen

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR