– Nå tror vi bunnen er passert og at vi vil se stadig flere positive signaler i markedet, sier Morten Leikvoll, CEO i Head Energy.

De siste ukene har ingeniør- og teknologiselskapet opplevd flere forespørsler på konsulentsiden enn på lang tid.

– Det vi ser nå er at de store aktørene begynner å få forutsigbarhet igjen innen feltutvikling og vedlikehold. Da er det lettere å allokere nødvendig kompetanse i større prosjekter, forklarer han.

Petro.no får fatt i daglig leder Morten Leikvoll i Esbjerg der han besøker kunder og Head Energy AS sitt nyåpnede kontor. Selskapet har åpnet kontor for å betjene det voksende havvind markedet sine behov innen ingeniør tjenester. Head Energy har de siste år jobbet på flere prosjekter innen havvind i Tyskland, UK og Danmark og tar med seg sine erfaringer når de nå har åpnet kontor i Esbjerg. Kontoret som er en del av Head Energy konsernet har foreløpig 5 ansatte, men Morten Leikvoll ser et spennende fremvoksende marked i norsjøbassenget og ser ikke bort fra betydelig vekst.

« Til Petro.no sier Morten Leikvoll at mange ting tyder på at bunnen er nådd foreløpig innen olje- og gassmarkedet. Selskapet jobber med en rekke rammeavtaler mot både oljeselskapene og leverandører og det er flere positive signaler som gjør at selskapet nå ser mer positivt på fremtidsutsiktene enn på lenge»

Snur ikke over natten

Selv om Leikvoll nå ser en positiv endring i markedet, tror han ikke det blir en jevn og lineær vekst det nærmeste året.

Morten Leikvoll, CEO i Head Energy. (Foto: Head Energy)
Morten Leikvoll, CEO i Head Energy. (Foto: Head Energy)

– På kort sikt tror jeg vi må leve med et veldig tøft marked hvor det vil gå litt i rykk og napp, sier han.

– På konsulentsiden venter vi en økning i aktivitet nå og når det nærmer seg jul. I sommer og høst må vi være forberedt på at markedet vil være relativt likt det vi har sett til nå i 2016. I tillegg ser vi at kundene er ekstremt nøye i kravspesifikasjonene sine. De vil velge fra øverste hylle. Det må vi som leverandører jobbe knallhardt for å leve opp til.

Vil bli bedre tider for ingeniørene

Anders Lunde, leder for Head Energys Stavanger-kontor. (Foto: Head Energy)
Anders Lunde, leder for Head Energys Stavanger-kontor. (Foto: Head Energy)

Leder for Head Energys Stavangerkontor, Anders Lunde, deler Leikvolls optimisme og spår bedre tider for norske ingeniører på sikt.

– Markedet vil utvilsomt komme tilbake, sier Lunde.

– Vi ser jo at flere analytikere spår videre vekst i oljepris og investeringer frem mot 2020. Når det blir positivitet vedtas flere store investeringer samtidig, og da får vi en virkelig økning i behovet for folk. Da gjelder det å være godt rigget, og det føler vi absolutt at vi er, sier han.

Saken oppdateres.

Forrige artikkelOljeprisen faller videre før USA-lagertall
Neste artikkelSamarbeider om klassing av «COSL Promoter»

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR