12. januar i år kunne en helikoptersituasjon på åsgard B ha endt opp i en alvorlig hendelse. I går fikk Ove Jakobsen pris for å ha avverget situasjonen.

Det var 12. januar i år at et rutehelikopter var på vei til fra riggen Deapsea Bergen til Kristiansund, måtte foreta en kontrollert nødlanding på åsgard B-plattformen. Alarmsystemet på helikopteret varslet om lavt trykk i ett av helikopterets hydraulikksystemer. Piloten hadde mulighet til å fly til land, men valgte – i tråd med instruksene – å lande på nærmeste mulige landingsplass.

Så langt, alt vel, og helikopteret landet på helidekket da piloten oppdaget at helikopteret manglet bremsekraft på hjulene. Dette, kombinert med vind og bevegelser på installasjonen, gjorde at helikopteret fortsatte å trille etter landing.

– Takket være snarrådighet, et våkent blikk, og handlekraft fra helidekkmannskapet ble det satt bremseklosser på hjulene slik at helikopteret ble stående og situasjonen ble normalisert, heter det i begrunnelsen for Beredskapsprisen.

– Beredskapsprisen 2012 går til HLO Ove Jakobsen på åsgard B, som med snarrådig innsats sammen med sitt helidekkmannskap avverget et situasjon som kunne ha utviklet seg til en alvorlig hendelse, heter det videre i begrunnelsen.

Beredskapsprisen ble utdelt i går kveld under Beredskapskonferansen i Tromsø. Prisen gis til organisasjoner eller personer som utmerker seg ved å bidra på en ekstraordinær måte, til den høyeste standard av beredskap mot tap av liv, natur eller eiendom.

Beredskapskonferansen startet tirsdag kveld, og avsluttes ved lunsjtider i dag.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR