ConocoPhillips har intensjon om å tildele AF Gruppen og Heerema Marine Contractors oppdraget med å fjerne og gjenvinne plattformer på Ekofisk-feltet.

Det skriver AF Gruppen i en investormelding.

Kontrakten omfatter engineering, forberedelser, fjerning og gjenvinning av fire plattformer med total tonnasje på 36.000 tonn. Plattformene skal fjernes i perioden 2017 til 2022.

petro.no skrev i forrige uke om ConocoPhillips´ planer for fjerning av fire plattformer fra feltet.

Installasjonene som skal fjernes er:

  • Ekofisk 2/4A er en brønnplattform som har produsert olje, produsert vann og gass gjennom rørledning til Ekofisk 2/4FTP, og siden 1998 over Ekofisk 2/4FTP til Ekofisk 2/4J. Plattformen har en test separator, og et boligkvarter som har vært nedstengt i lang tid. Produksjonen opphørte i 2013, og plugging av brønnene og fjerning av brønn stigerør ble avsluttet i 2016.
  • Ekofisk 2/4H er en boligplattform på Ekofisk Kompleks som ble stengt i 2014 da boligplattformen Ekofisk 2/4L ble tatt i bruk. En bro til Ekofisk 2/4C inngår i fjerningen.
  • Ekofisk 2/4FTP er en prosesseringsplattform på Ekofisk Kompleks. Prosessering av olje og gass ble avsluttet i 1998 på installasjonen, men installasjonen ble ikke avmannet før i 2001. Produksjonen fra Ekofisk 2/4A gikk over installasjonen frem til 2013 da Ekofisk 2/4A stengte ned. Tilhørende Ekofisk 2/4FTP er en bro til Ekofisk 2/4Q som inngår i fjerningen.
  • Ekofisk 2/4Q er en boligplattform på Ekofisk Kompleks som ble nedstengt i 2014. Deler av overbygningen (to boligmoduler) ble fjernet i 2014. Tilhørende Ekofisk 2/4Q er en bro over til Ekofisk 2/4C. Det er således de gjenstående deler av Ekofisk 2/4Q og bro mot Ekofisk 2/4C som skal fjernes.

Overbygningene skal enten fjernes i større deler eller ved å fjerne moduler i reversert rekkefølge som installert. En mindre del av fjerningsoperasjonene kan bli utført ved at materialene klippes opp i mindre biter, overføres til containere og heises ned til båt for transport til mottaksanlegget.

Alle detaljene om dette gigantprosjektet finner du i dette dokumentet!

Forrige artikkelWood Group tildelt designkontrakt for Snorre-utvidelsen
Neste artikkelRetrovideo: Her bygges Gullfaks C

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR