Riggselskapet Rowan forlater sine kontorer i Trondheim, og flytter hele aktiviteten til Stavanger. – Som planlagt, sier administrerende direktør.

Etter Rowan Drilling kjøpte Skeie Drilling sommeren 2010, har planen vært å konsolidere Rowans kontorer i Stavanger og tidligere Skeie-kontorer i Trondheim til én lokasjon. Det skjer fra første januar 2012, bekrefter daglig leder i Rowan Norge, Odd Magnar Johnsen, til Oilinfo.

Litt rotasjon
– Dette har vært planen hele tiden; å flytte all aktivitet til Stavanger. Uansett hva folk sier, er det her det skjer, sier Johnsen smilende.

Får det noe betydning for ansatte?
– Det blir rotasjonsordning for de ansatte i Trondheim. I praksis blir det tre personer som nå kommer til å pendle mellom Stavanger og Trondheim. Det er viktig å få samlet folk her nede nå som vi er nærmest ferdige med å bemanne riggen (den oppjekkbare «Rowan Stavanger» som nå ligger som hotellrigg på Ymefeltet, red.), sier Johnsen.

«Rowan Stavanger» er en innretning av klasse KFELS N, levert i 2011 av Keppel FELS Shipyard i Singapore, og har alt i alt er sengeplass til 120 personer.

Hvordan har rekrutteringsfasen gått?
– Det har gått veldig bra, og var egentlig ikke vanskelig i det hele tatt. Vi hadde en god del folk i nettverket vårt fra før, som vi selvsagt spurte først, og folkene i ledergruppen vår klarte også å ta med seg folk inn. I tillegg kom det et nettverk med når vi kjøpte Skeie Drilling, forklarer Johnsen til Oilinfo.

«Rowan Stavanger» skal etter planen ligge på Talismans Yme-felt til feltets MOPUstor-plattform er klar til å starte produksjon, noe som skal skje i andre kvartal 2012.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR