Rotoren løsnet fra CHC-helikopteret som styrtet ved Turøy. 13 personer var om bord. Ifølge hovedredningssentralen er det så langt ikke tegn til overlevende.

Hovedredningssentralen sier til NRK at det så langt ikke er tegn til overlevende etter helikopterstyrten ved Turøy like før klokken 12. Helikopteret var et CHC-helikopter på vei fra Gullfaks B til Bergen.

Statoil har satt alle trafikkhelikoptere av tilsvarende type midlertidig på bakken, ifølge selskapet.

Redningsarbeidet ledes og koordineres av Hovedredningssentralen, og Statoil bidrar med ressurser.

Ifølge Bergens Tidende bekrefter politiet nå at omkomne er funnet.

– Mange overflatefartøy og mange dykkere satt inn fra brannvesenet eller Marinen. Vi har funnet omkomne, men kan ikke verifisere antallet ennå, av forskjellige årsaker. De omkomne er funnet på land, sier operasjonsleder Morten Kronen i politiet til BT klokken 13.55.

Les også: Helikopter fra Gullfaks har styrtet

Rotoren løsnet

– Jeg hørte det kom et helikopter på vei fra Nordsjøen. Det var en rar lyd. Idet jeg så opp, løsnet rotoren og forsvant ut til venstre mens helikopteret vred over til høyre. Det gikk mer eller mindre rett ned i en bue mot sør, sier øyenvitnet Jon Sekkingstad til NRK.

Alle redningsenheter ble satt i alarmberedskap etter at et helikopter styrtet ved Turøy i Øygarden kommune. Alarmen gikk 11.55. 20 minutter senere var redningsetatene på plass.

13 om bord

Det skal ha vært 11 personer og et mannskap på to i helikopteret.

Statoil har mobilisert hele sin beredskapsorganisasjon.

Les oppdatert sak: Politiet: Omkomne er funnet

Forrige artikkelHelikopter fra Gullfaks har styrtet
Neste artikkelPolitiet: Omkomne er funnet

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR