CHC Helikopter Service har blitt tildelt tre nye kontrakter med Statoil, til en samlet verdi av omkring fem milliarder kroner.

– Statoil skal ha fire tilbringerhelikoptre i Kristiansund, to i Brønnøysund, ett søk- og redningshelikopter på Heidrun samt et erstatningshelikopter for redningshelikopteret, i utgangspunktet stasjonert i Brønnøysund, heter det i en melding fra Statoil.

De offentliggjorde i dag at CHC Helikopter Service vinner tre kontrakter til en verdi av fem milliarder kroner.

Kristiansund-kontrakten er på fem år og sju måneder, med oppstart 1. juli 2014. Varigheten på kontraktene i Brønnøysund og Heidrun er fem år og begynner 1. februar 2015. Alle tre kontraktene har opsjoner på inntil tre års forlengelse, ifølge Statoil.

– Vi har et høyt aktivitetsnivå i Norskehavet. Disse kontraktene bidrar til å gjøre oss robuste til å møte behovene for helikoptertjenester i området framover, sier Jannicke Hilland, direktør for fellesoperasjoner i Statoil.

Fire av helikoptrene er av typen Sikorsky S92. Tre er Eurocopter EC225 og ett er Eurocopter L1. Sistnevnte er søk- og redningshelikopter, og er samme type som brukes på Heidrun i dag. Alle helikoptrene vil bli oppgradert til å møte nyeste standard før kontraktene starter opp.

Tildelingen er en av de største sivile helikoptertildelinger som er gjort på verdensbasis.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR