Ifølge trening- og simulatordirektør i Thales på Utsola ved Sola Lufthavn, Ole Petter Bakken, implementeres den nye helikoptersimulatoren for EC 225 i mars.

Og Thales Treningssenters første kunde kommer i desember, ifølge Solabladet.

– Når vi nå etablerer oss på Sola, i hjertet av oljenorge, er det fordi Thales satsing på Trening & Simulator er strategisk og langsiktig. Olje- og gass er stort og i stadig vekst, og vi skal levere de beste tjenestene i det mest moderne treningssenteret, sa administrerende direktør i Thales Norway, Glenn Pedersen, for ett år siden.

En milliard kroner investerer Thales nå på Utsola, og det har gått mer enn ti år å ferdigstille anlegget. Viljen til å investere mer er der. Ole Petter Bakken håper å bygge simulatorer også for redningstjenestens Augusta Westland-helikoptere (AW 101), samt Forsvarets NH Industries-maskiner (NH 90).

– Simulator med norske scenarioer

Operativ helikopter­trening er hva trening- og simulatordirektøren ønsker å tilby, både til sivile og militære piloter. Hensikten med den operative sikkerhetstreningen er å øke kompetansen og styrke beredskapen og sikkerheten. I dag må mange piloter til utlandet for å trene i simulator. Ambisjonen er derfor et nasjonalt treningssenter på Utsola.

– Simulatorene kommer til å være utrolig naturtro, og de inneholder detaljer som gjør det mulig å planlegge en operasjon eller trening ned til minste detalj. Det vil også være norske scenarioer, slik som snø, is, vind og mørke, sier Bakken.

Han vil ha kunder fra hele verden, men er klar på at han trenger staten med seg for å få realisert ambisjonen om et nasjonalt kompetansesenter for helikopter.

– Det har vært et langt løp hit, men snart står bygget ferdig. Nå vil vi samle kompetansen og styrke sikkerhetskulturen vi har i landet her i Sola, sier Bakken.

Fakta om Thales:

Thales er en global teknologileder innen forsvar, sikkerhet, luft- og romfart- og transport- markeder. I 2012 omsatte selskapet for EUR 14.2 milliarder med 67 000 ansatte i 56 land. Med sine 25 000 ingeniører og utviklere har Thales kapasitet til å designe, utvikle og implementere produkter, systemer og tjenester som ivaretar de mest komplekse sikkerhetskrav.

Forrige artikkelFem bekreftet omkommet etter eksplosjon på norsk skip
Neste artikkelTo skadd under dykking i fjor

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR