Politit har gått ut med en anonym liste over de 13 personene som omkom fredag i Norges mest alvorlige helikopterulykke på 19 år.

Helikopteret styrtet ved Turøy i Fjell kommune i Hordaland. Navnene på de omkomne er ennå ikke offentliggjort.

Elleve personer er funnet omkommet etter helikopterstyrten ved Turøy i Hordaland klokken 12 fredag. Søk pågår etter to savnede. Det var i alt 13 personer om bord da helikopteret styrtet ved Turøy, nordvest for Sotra i Hordaland. Det var på vei fra Gullfaks B i Nordsjøen til Bergen lufthavn, Flesland.

Av de 13 om bord var 11 nordmenn, 1 brite og 1 italiener. Én var ansatt i Statoil, mens de øvrige var ansatt i Halliburton, Aker Solutions, Schlumberger, Welltec og Karsten Moholt.Helikopteret fra CHC Helikopter Service var av typen Airbus Helicopters H225 Super Puma, som før var kjent som EC225. Helikopteret styrtet etter at rotoren løsnet. Årsaken er ikke kjent.

Flyforbud

Helikoptertypen har fått flygeforbud av Luftfartstilsynet. Forbudet gjelder inntil videre for norskregistrerte fartøy og operasjoner innenfor norsk område.

De omkomne kom i stor grad fra vestlandet

Mann (54), norsk, fra Sandnes, jobbet i Halliburton

Mann (43), norsk, fra Bergen, jobbet i Aker

Mann (50), norsk, fra Stavanger, jobbet i Haliburton

Kvinne (32), norsk, fra Bergen, jobbet i Schlumberger

Mann (60), norsk, fra Tysnes, jobbet i Statoil

Mann (35), norsk, fra Os, jobbet i Welltec Norway

Mann (41), britisk, fra Storbritannia, jobbet i Halliburton

Mann (57), norsk, fra Sund, jobbet i Aker

Mann (54), norsk, fra Øygarden, jobbet i Aker

Mann (54), norsk, fra Jørpeland, jobbet i Halliburton

Mann (51), norsk, fra Bergen, jobbet i Aker

Mann (57), norsk, fra Bergen, jobbet i CHC

Mann (44), italiensk, bodde i Bergen, jobbet i CHC

Statoil i sorg i dag

Konsernsjef Eldar Sætre i Statoil. (foto: ABC Nyheter)
Konsernsjef Eldar Sætre i Statoil. (foto: ABC Nyheter)

Konsernsjef Eldar Sætre og konserndirektørene Margareth Øvrum og Arne Sigve Nylund besøker lørdag pårørendesenteret i Bergen. Dette melder Statoil i dag

– Statoil er i dag et selskap i sorg. Vi opplevde i går en av de alvorligste ulykkene i norsk oljeindustris historie. Mange familier er rammet. Og vi har mistet gode kollegaer og venner, sier Eldar Sætre.
Selskapet fortsetter med å følge opp de som trenger oss mest, de som er direkte berørt, familier, kollegaer på land og ute på plattformene.

Statoil følger også opp pårørende som ikke er tilstede ved senteret og kollegaer på Gullfaks B. Fagpersoner som har erfaring med å støtte mennesker i krise er tilgjengelig for de som trenger det.

– I dag er vi én familie. Vi står sammen som industri, og skal gjøre alt som er i vår makt for å ta vare på de pårørende, sier Sætre.

Havarikommisjonen vil granske ulykken, og Statoil vil bidra i arbeidet. Statoil vil i tillegg iverksette en egen granskning i nært samarbeid med tillitsvalgte og verneapparatet. Denne vil bli avstemt med Havarikommisjonens arbeid.

– Å få svar på hvorfor helikopteret styrtet er svært viktig. Både for de pårørende og for alle som har norsk sokkel som arbeidsplass. Sikkerheten til alle som jobber for Statoil er det alle viktigste for oss, sier Sætre.

Kronprinsparet og statsministeren besøker også pårørendesenteret i Bergen i dag.

Nyhetsbrev fra Petro.no

 

 

Forrige artikkelFlere alvorlige hendelser med Airbus H225 helikopteret
Neste artikkelAcona er tildelt rammeavtale for konsulenttjenester av Total E&P Norge AS

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR