Airbus mener svikt i et løftestag kan være årsaken til helikopterstyrten ved Turøy. Luftfartsmyndighetene fikk vite om problemer med stagene på helikoptertypen allerede i 2006, melder NTB.

13 personer omkom da helikopteret styrtet 29. april i år. En mulig årsak er svikt i stagene som knytter rotoren til skroget, noe produsenten av ulykkeshelikopteret, Airbus, mener er mest sannsynlig.

Bergens Tidende skriver at tekniske undersøkelser av Super Puma-helikoptre i 2006 viste at noen av boltene som holder fast stagene ikke var festet så hardt som de skulle. Senere analyser viste at det var nødvendig å innføre rutiner for å sjekke samtlige fester på de to nyeste Super Puma-modellene, som også inkluderer ulykkeshelikopteret.

Helikopterselskapet CHC Helicopters, som fløy ulykkeshelikopteret, understreker at de har fulgt opp vedlikeholdskravene for stagene.

– Sertifiserte flymekanikere utfører inspeksjonen, og eventuell etterstramming av boltene på innfestingen, sier pressekontakt Jan Tore Savic Knutsen til avisen.

Tirsdag morgen sendte Airbus ut en pressemelding der de presiserer at de ikke har konkludert når det gjelder ulykkesårsaken.

Forrige artikkelNorsk selskap kan sikre milliardkontrakt i Iran
Neste artikkelStatoil forlenger rammekontrakt med 4Subsea

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR