Under Statoils pressekonferanse i kveld opplyste Statoils konserndirektør for norsk sokkel Arne Sigve Nylund at de ansatte ombord i helikopteret som styrtet i formiddag jobbet for forskjellige selskaper ombord på Gullfaks plattformen.

Gullfaks B er stengt ned og krisepersonell er sendt ut fra land for å bistå de ansatte ombord som har mistet kollegaer og venner.

SISTE: Stavanger Aftenblad melder at 4 av de omkomne er fra Halliburton

Det var kl 12.01 Hovedredningssentralen i Stavanger mottok melding om at et helikopter var styrtet på vestsiden av Sotra ved Turøy. Ombord i helikopteret var det 11 ansatte og 2 besetningsmedlemmer som var på vei fra Gullfaks B til Flesland. Alle passasjerene ombord et tilknyttet Statoil, mens helikopteret er operert av CHC Helikopter Service.

Vitner har fortalt at de hørte helikopteret kom inn mot land før lyden brått endret seg og øyenvitner har fortalt at helikopteret mistet rotoren og krasjet deretter på Turøy.

Kl 1700 i ettermiddag opplyste Hovedredningssentyralen om at søk etter overlevende er avsluttet, men politiet fortsetter søk etter det som anntas å være omkomne.

Det er tidligere i dag opplyst om at 11 av 13 personer som var ombord er funnet omkommet på land og i sjøen i nærheten av vraket. Det søkes fortsatt med dykkere etter de 2 siste i området rundt vraket av helikopteret.

Statoil har mobilisert hele sin beredskapsorganisasjon. Et pårørendesenter er opprettet på Scandic Bergen Airport hotell der sjømannsprest, psykologer og annet personell med erfaring i oppfølging av pårørende og berørte er tilgjengelig.

Pårørendetelefon: 800 500 20
Pressehenvendelser: 51 99 19 83

 

Forrige artikkelGullfaks B er nedstengt etter helikopterulykken
Neste artikkel13 mennesker døde i en av våre værste ulykker i oljeindustrien på norsk sokkel

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR