Arbeidstilsynet har avdekket store mangler ved arbeidsmiljøet i verksteder og mekaniske industrier. Resultatet er at ansatte utsettes for alvorlig helsefare.

NTB

Som ledd i en landsomfattende kampanje mot kjemisk helsefare, har Arbeidstilsynet de siste månedene kontrollert 689 virksomheter. 75 prosent av bedriftene har fått reaksjoner eller pålegg om å bedre arbeidsmiljøet. Til sammen har tilsynet kommet med 2.118 reaksjoner.

En av tre arbeidstakere i verksteder og mekaniske industrier har ikke fått opplæring om hvilken helsefare de utsettes seg for. Særlig utsatt er ansatte i sveiseindustrien.

85.000 ansatte i verksted og mekanisk industri kommer i kontakt med stoffer som kan gi varige helseskader, særlig hud- og luftveisplager. Sveisere er mest utsatt for å utvikle kronisk lungesykdom.

– Folk jobber i årevis i svært forurenset luft og blir syke av det. En av tre virksomheter gjør svært lite med det, sier seniorinspektør Ingvill Hornkjøl.

Mangelfull opplæring fører til at arbeidstakerne ikke vet hvilken risiko de utsetter seg for når de gjennom sitt arbeid puster inn kjemikalier og sveiserøyk. Mange vil derfor ikke ta nødvendige forholdsregler for å beskytte seg.

Forrige artikkelHøye kraftpriser truer norsk industri
Neste artikkelSunnmørskysten for sårbar.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR