«Songa Trym» er i dag ved Skipavika Terminal, nord for Statoil Mongstad, i Mongstad havnebasseng. Der venter den på nye oppdrag i Norge eller UK.

«Songa Trym», som ble kontraktløs da Statoil kansellerte riggkontrakten med Songa Offshore, ankom Skipavika Terminal onsdag. Ifølge Songa Offshore skal riggen ligge der, «smart stacked» (inaktiv, men klar for oppdrag, red.anm.), mens selskapet markedsfører den for nye oppdrag i Norge eller UK.

Den opprinnelige planen var at riggen, fra midten av november, skulle ligge i «varmt» opplag og motta USD 283.000 i døgnet. Riggen skulle da ligge i opplag fra seks til åtte uker, og ha sikkerhetsbemanning ombord fram til tidlig i 2016, for så å gå tilbake i jobb for Statoil. Det skjedde ikke.

– Vi varslet leverandøren tidligere i oktober om suspensjon av kontrakten etter at riggen har fullført boreoperasjonen på Tarvos-brønnen på Visund-feltet, sa leder for rigganskaffelser i Statoil, Tore Aarreberg, da kanselleringen ble offentliggjort.

Skipavika Terminal, som tar imot serviceoppdrag på rigger, lagrer og vedlikeholder utstyr, forteller Petro.no at «Songa Trym» kan ligge til kai i mer enn de seks til åtte ukene, slik omtalt i den gamle avtalen.

Pareto Securities har tidligere sagt at «Songa Trym» er en av 12 rigger som kan skrapes i nær framtid. Det gjenstår å se.

Bakgrunn: Kansellerer Songa Trym-kontrakt

Her er «Songa Trym», per 20. november 2015, ved Skipavika Terminal.

Tarvos-oppdraget til «Songa Trym» skulle påvise økonomisk tilstedeværelse av gass

Ifølge OD ble «Songa Tryms» siste boreoppdrag, på 34/8-16 S Tarvos, avsluttet mandag 16. november (ikke 28. oktober som de tidligere rapporterte).

Tarvos-brønnen er lokalisert ca. 8 km sørøst for Visund Nord og ca. 108 km fra nærmeste land som er Bulandet (Sogn og Fjordane). Lisens PL 120 består av blokkene 34/7 og 34/8. Vanndypet på brønnlokasjon er ca. 380 meter MSL.

Hovedformålet med letebrønn 34/8-16 S var å påvise økonomisk tilstedeværelse av gass og/eller kondensat i Lomvi Formasjonen i N2 segmentet. Sekundærformålet var å utforske mulige tilleggsvolumer i Iapetus East-prospektet samt i Tarvos Lunde-prospektet.

Brønnen hadde et ordnært design, og hovedløpet ble boret ned til 3.875 meter total dybde, mens planen i utgangspunktet var å nå 3.860 meter.

Brønnen ble påbegynt 29. september, og ble avsluttet én dag før den estimerte varigheten (49 dager).

PL 120 ble tildelt 23. august 1985, og Statoil Petroleum AS er operatør med en eierandel på 59,064516 prosent. Lisenspartnere er Petoro AS (16,935484 prosent), ConocoPhillips Skandinavia AS (13 prosent), samt Total E&P Norge AS (11 prosent).

Les også: Statoil boret tørt ved Granefeltet

For å vite hva Statoil fant på letebrønnen 34/8-16 S Tarvos, hold deg oppdatert på det som skjer innen leting og rigg:

Abonner på nyheter fra Petro.no: Nyhetsbrev

34/8-16 S Tarvos

Forrige artikkelNegativt resultat for Bergen Group
Neste artikkelFlere vedlikeholdsavvik på Gullfaks A

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR