Allmenntilstanden er ganske bra, men mye skal gjøres på kort tid før ”West Hercules” friskmeldes, mener Petroleumstilsynet (Ptil).

Ptil gjennomførte i desember tilsyn med ”West Hercules” maritime systemer, dette som del av saksbehandlingen knyttet til søknaden om samsvarsuttalelse (SUT). Konklusjonen ble at riggen er i bedre tilstand enn man fikk inntrykk av i under inspeksjonen på Mauritius i oktober , men mye arbeid gjenstår fremdeles.

– Generelt fikk vi et godt inntrykk av innretningen, skriver Ptil i sin rappport etter tilsynet ute på Westcon.

– De forholdsvis mange funn gjort på stikkprøvebasis, viser at samsvarsmålingene NAD (North Atlantic Drilling) har utført innen de aktuelle områdene, med fordel kunne vært mer finmasket.

Det gode inntrykket til tross, er Ptil ikke overbeviste om at det nødvendige arbeidet kan utføres så snart som NAD tror.

– Vi merket oss videre at det ved tidspunktet for tilsynet var relativt mange utestående arbeidsoppgaver sett i forhold til når NAD har forespeilet at innretning og organisasjon skal være klar for å få utsted SUT, sier rapporten.


Avvik og forbedringspunkter

Tilsynet identifiserte avvik knyttet til; lysindikator for vanntette luker , kontrollpanel for vanntette lukningsmidler , mekanisk/hydraulisk fjernstengesystem av vanntette dører , vanntette skyvedører som branndører , fjernstengesystem på vanntette skyvedører i brannskille , lokal betjening av ballastpumper , intern kommunikasjon for betjening av ballastsystem , s ertifisering av ankervinsjer. Avvik er kort fortalt elementer som må fikses før SUT utdeles.

Videre ble det ifølge rapporten identifisert forbedringspunkter knyttet til forankringsprosedyrer og styring av ballastventiler.


Forsinker Barents-kampanje
”West Hercules” er hyret inn av Statoil for leteboring i Barentshavet. Etter planen skulle riggen spuddet første brønn i det svært viktige Nunatak -prospektet i Skrugard -lisens 532 i november 2012, men riggen ankom West Con i Ølen for oppgradering og vinterisering 10. november.


Forrige artikkelProsafe med kontraktutvidelser
Neste artikkelTransocean inngår Macondo-forlik

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR