Etterspørselen etter energi til air conditioning-anlegg har nådd krisenivåer i Japan på grunn av en vedvarende hetebølge.

NTB

Japans største kraftselskap, Tokyo Electric Power (TEPCO), måtte onsdag gå til krisetiltak for første gang på 17 år på grunn av den økende etterspørselen, som finner sted samtidig som et stort atomkraftverk er ute av drift på grunn av et jordskjelv i juli.

Tirsdag ble det satt ny rekord i energiproduksjon i Japan med 3,42 milliarder kilowatt. Den forrige rekorden ble satt sommeren 2001.

TEPCO ba onsdag 23 av sine største kunder, de fleste kjemiske fabrikker og metallfabrikker, om å begrense sin elektrisitetsbruk. Dessuten ble det lansert en TV-kampanje med oppfordring til forbrukerne om å spare energi.

TEPCO igangsetter også et hydroelektrisk kraftverk nord for Tokyo som er blitt stengt av myndighetene som straff for at selskapet har forfalsket dokumenter.

Minst 30 mennesker har dødd som følge av hetebølgen som har medført temperaturer i dagevis over 40 grader i Tokyo og andre steder. Energibruken ventes å stige ytterligere når folk i disse dager returnerer til arbeidet etter ferien.

Forrige artikkelShell på klappjakt i Norskehavet
Neste artikkelReiten blir styreleder

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR