LMG Marin i Bergen har inngått to kontrakter med to brasilianske verft for komplett design av i alt 14 dypvanns boreskip for det brasilianske og internasjonale markedet.

De 14 boreskipene inngår i et byggeprogram som er organisert av Petrobras, der det i alt skal bygges 28 borefartøyer.

Tidenes største
Kontraktene har en samlet verdi for LMG Marin på over 200 millioner kroner, og er de største kontraktene i selskapets snart 70 år lange historie.

– Kontraktene betyr et gjennombrudd for LMG Marin internasjonalt, sier administrerende direktør Geir Lasse Kjersem.

Skipene skal bygges ved de to skipsverftene Jurong Aracruz og Atlantico Sul i Brasil. Boreskipene skal leveres mellom 2015 og 2019, og byggingen starter nå.

Hver av skipene har en byggepris på over 4,5 milliarder kroner per skip, eller samlet pris på over 60 milliarder kroner.

LMG Marin ble prekvalifisert av Petrobras i 2008, og selskapet utkonkurrerte mange av de store internasjonale selskapene i denne prosessen.

– At vi er tildelt oppdragene med å utforme 14 av 28 av disse svært avanserte boreskipene i det omfattende brasilianske byggeprogrammet, viser vår sterke posisjon i markedet sier Kjersem.

Seks av skipene i nybyggingsprogrammet til Petrobras skal driftes av Odfjell Drilling og Seadrill (tre hver). Aker Solutions skal levere boreutstyr til seks av skipene, mens National Oilwell Varco (NOV) har fått tilsvarende kontrakt for syv av de øvrige boreskipene.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR