Skogen Investering og HitecVision går sammen og legger inn bud på hele Grenland Group. Tilbudet på 13 kroner per aksje verdsetter egenkapitalen i selskapet til 347 millioner kroner.

– Grenland Group er et spennende selskap med stor utviklingspotensial, men er nå inne i en periode der markedet er utfordrende, kanskje i flere år fremover. I en slik tid mener vi at selskapet vil være best tjent ved å være i privat eierskap med noen få aktive eiere. Dette vil vi ledelsen større ro til å fokusere på strategiske og operasjonelle utfordringer, samt de mulighetene som skapes av markedsforholdene, sier daglig leder Halgeir Skogen i Skogen Investering i en børsmelding.

For to uker siden la et konsortium bestående av HitecVision, Aker Capital Fund og Camar inn et bud på å kjøpe hele Bjørge-gruppen. Nå står Grenland Group for tur.

Skogen Investering og HitecVision etablerer nå et fellesforetak som kun skal eie aksjer i Grenland Group. Selskapet, som får navnet HVS Invest, eies 50 prosent av Skogen Investering og 50 prosent av HitecVision.

Skogen Investering, som er ledet av grunnlegger og konsernsjef i Grenland Group Hallgeir Skogen, eier i dag 39,2 prosent av Grenland Group.

I børsmeldingen heter det at tilbudet på 13 kroner per aksje, som er 31 prosent over siste omsetningskurs på Oslo Børs og 33 prosent over volumvektet snittkurs de siste tre månedene, vil ha forbehold om at HVS Invest får aksept for mer enn 90 prosent av aksjene i selskapet.

Målet for oppkjøpet er å ta et sterkere grep over den videre utviklingen i Grenland Group.

– HitecVision har fulgt Grenland Group tett over en lengre periode, og vi setter pris på at Skogen Investering åpnet for samarbeid og ser frem til et felles eierskap i et spennende selskap. Vi ser frem til arbeidet med å bidra til ny vekst – selv om de kommende årene nok blir krevende i olje- og gassindustrien. HitecVision går inn i samarbeidet med sin olje- og gasskompetanse og sterke kapitalbase, sier Pål M. Reed i HitecVision.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR