HitecVision og Point Resources har inngått en avtale med ExxonMobil om kjøp av selskapets opererte felt på norsk sokkel. 

Som Petro.no skrev 21. februar, forhandlet partene om en storhandel. Nå er avtalen i boks.

Transaksjonen omfatter ExxonMobils andeler i Balder, Ringhorne og Ringhorne Øst, samt det delvis utviklede Forseti-feltet og Jotun-feltet, som ble stengt ned i 2016.

Med i handelen er også letearealer med flere uutforskede prospekter samt Jotun A-flyteren, ExxxonMobils kontor i Sandnes og de ansatte som har jobbet med ExxonMobils opererte felt i Norge, rundt 300 i tallet. 

– Det nye selskapet har planer om å investere mer enn 20 milliarder kroner på norsk sokkel i løpet av de neste fem årene, ifølge konsernsjef Jan Harald Solstad i Point Resources.

Det nye selskapet vil få en dagsproduksjon på rundt 60.000 fat oljeekvivalenter, hvorav 54.000 kommer som følge av dealen med ExxonMobil.

– Vi skal bygge være med og bygge ut Bauge og Pil og Bue mot Njord-plattformen, og vi er også deleier i Garantiana og Brasse, som begge modnes fram mot mulige utbygginger. I tillegg har vi en andel i Snorre 2040. Alt dette, kombinert med ytterligere investeringer rundt Balder og Ringhorne, gjør at det vil bli noen heftige år for det nye selskapet, sier Solstad til petro.no.

– Hva skal det nye selskapet bli?
– Vi skal bli et mellomstort oljeselskap som utelukkende fokuserer på norsk sokkel. I tillegg til viktige produserende felter, så overtar vi også fantastisk operatørkompetanse og -kapasitet som vi kan bygge videre på.

Gitt selskapets mange utbyggingsplaner og andre muligheter, er det ikke ventet nedbemanninger som følge av sammenslåingen, opplyser selskapet.

Forrige artikkelRepsol Sinopec forlenger leien av Safe Boreas
Neste artikkelShell kutter 75 fast ansatte og 156 innleide

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR