Statoil har valgt Honeywell som leverandør av Experion Process Knowledge System (PKS) og Honeywell Distributed System Architecture (DSA) på Valemon-plattformen i Nordsjøen.

Ved bruk av DSA vil Honeywell kunne integrere Experion med Statoils eksisterende Kvitebjørn-plattform, slik at man kan ha ekstern kontroll av installasjonen med det formål å redusere generelle kostnader og senke risikoene som er forbundet med selve utvinningen.

Honeywells Integrated Control and Safety System (ICSS) innebærer kontinuerlig styring og overvåking uten behov for personell på stedet. Hele operasjonen kan styres eksternt fra den eksisterende Kvitebjørn-plattformen.

– Bruk av Honeywells DSA- og PKS-teknologier på Valemon viser bransjens siste nyvinninger innen prosesser for oljeutvinning. Muligheten til å arbeide eksternt åpner for muligheten til å hente ut store uberørte reserver på steder slik som i Nordsjøen som tidligere var for vanskelig, for langt unna eller for farlig til å nå, samtidig som det hjelper oss å redusere kostnadene og øke effektiviteten, sier Orhan Genis, visepresident for salg i Honeywell Process Solutions, EMEA.

Start av produksjonen på Valemon-feltet er planlagt til 2014.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR