Jakten på nye kontrakter intensiveres nå som høsten er her. Rigger på utgående kontrakter bør skaffe seg nye rimelige raskt, for å unngå opplag.

For dersom riggen først må i bøyen, kan det bli tungt å komme seg ut igjen.

Her er oversikten over de riggene som går av kontrakt denne høsten. Den viser at ….

Island Innovator:

Island Drilling Company har en kontrakt med OMV Norge for boring av en brønn på Wisting-lisensen (PL 537). Oppstart for Island Innovator er planlagt i tredje kvartal i år, men etter det er den ledig igjen. Riggen er nyklasset.

Bideford Dolphin:

Bideford Dolphin fikk forlenget sin kontrakt med Statoil i mai med 100 dager. Riggen har dermed jobb til oktober. Den har klasse frem til 2019.

Leiv Eiriksson:

Leiv Eiriksson er på en fast kontrakt med Lundin Norway, som går ut i september. Men oljeselskapet har sikret seg totalt syv opsjoner, som strekker seg til første kvartal 2019 dersom de utøves.

Scarabeo 5:

Scaraboe 5 gikk av kontrakt nå i sommer, etter en treårig avtale med Staotil. Siden den nylig har vært i operasjon skulle det være gode muligheter for å mobilisere raskt til nye oppdrag.

Scarabeo 8:

Scarabeo 8 går av sin nåværende kontrakt med Eni Norge i oktober. Men oljeselskapet skal bore tre nye infill-brønner på Goliat i starten av 2018. De har ikke sluttet rigg til disse og Scarabeo 8 vil være den åpenbare favoritten.


Alt om vedlikehold, reaktivering og vinterisering av rigger på éndagskonferansen Petrolive: Riggvedlikehold 3. oktober i Bergen.

Se program og meld deg på her!

Forrige artikkelÅpner for å starte Maria-produksjonen i år
Neste artikkelCan blir medeier i Can

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR