Politiet tror ikke det er noen grunn til å uroe seg etter det torsdag ble rettet bombetrusler mot Norsea-basen i Tananger.

Torsdag ble det ringt inn bombetrusler til politiet, rettet blant annet mot Norsea-basen i Tananger. Norsea har baser flere steder i landet, både i Hammerfest (Polarbase AS), Harstad (Norbase AS), Stord og Bergen. Men politiet tror ikke det er noen direkte fare knyttet til dette.

– Vi prøver iherdig å finne ut hvem som har gjort dette, men vi har ikke lykkes ennå, sier fungerende leder for Nordsjø- og miljøstasjonen hos Rogaland politidistrikt, Ole Johan Røykenes til Oilinfo.no.

Han forteller at det var to bombetrusler torsdagen som var, og truslene ble ringt inn fra en telefonkiosk i Rogalands-området.

– Den ene var rettet direkte mot Norsea, den andre generelt mot området. Men vi har ikke så mye å gå etter. Det var ikke så mye som ble sagt. Bare at det var dette området det dreide seg om, og at bomba ville gå av i løpet av dagen, sier han.

Røykenes tror ikke det er noen fare eller direkte trussel mot oljenæringen i området, men sier at de tar denne typen trusler alvorlig.

– Vi har høy prioritet på saken, og forsøker nå å kartlegge bevegelser rundt dette. Men det er, sånn som jeg ser det, ingen grunn til uro.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR