Nordsjøoljen Brent stiger for tredje dag på rad, og ligger på høyeste nivå siden oktober i fjor.

Bakgrunnen for økningen er forventninger om fortsatt reduksjon i tilgangen på olje, slik at et mettet marked igjen nærmer seg balanse, skriver The Wall Street Journal (WSJ), ifølge TDN Finans.

Lagertall fra American Petroleum Institute (API) viser at råoljelagrene falt med 3,56 millioner fat i uken frem til 3. juni. Ifølge en meningsmåling fra Reuters var det ventet en nedgang på 2,7 millioner fat.

Når U.S. Energy Information Administration (EIA) legger frem de offisielle tallene for samme periode onsdag ettermiddag, ventes de ifølge analytikere å vise en nedgang på 3,1 millioner fat, skriver WSJ.

Redusert produksjon

EIA sa i sin Short-Term Energy Outlook (STEO) tirsdag at amerikansk oljeproduksjon falt med 250.000 fat per dag i mai, sammenlignet med april, noe som er den største reduksjonen på mange år.

Bekymringer om globale forsyningsavbrudd støtter også markedet, ifølge analytikere. Nigeria har vært rammet av militante angrep på olje- og gassrørledninger, noe som har brakt det afrikanske landets oljeproduksjon til laveste nivå på 20 år, melder Reuters.

Rett før klokken 08.00 onsdag morgen ligger nordsjøoljen Brent på USD 51,50 per fat, noe om er en oppgang på 0,05 prosent for dagen. Det er høyeste oljepris siden oktober i fjor.

Utover dagen har oljeprisen fortsatt oppover, og rundt klokken 14.00 onsdag ettermiddag omsettes Brent for USD 52,19 per fat, opp 1,40 prosent for dagen.

Forrige artikkelCara-ja til Engie
Neste artikkelAker Solutions med milliardkontrakt med Det norske

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR