Orkanene i Mexicogulfen har redusert Hydros driftsresultat med 170 millioner kroner på grunn av skader på oljeinstallasjoner, opplyste finansdirektør John Ove Ottestad på tirsdagens resultatpresentasjon melder d.n.

Hydro har ingen plattformer i Mexicogulfen. Likevel må selskapet punge ut 170 millioner kroner for orkanskader på installasjoner i Gulfen.

Vi har gjort avsetninger på 170 millioner kroner i forbindelse med tap etter orkanene i Mexicogulfen. Dette er ikke tap på våre anlegg, men tap andre selskaper har lidt, forklarte Ottestad.

Årsaken er at Hydro er eksponert for orkanskadene gjennom selskapets interne forsikringsselskap Industriforsikring. For å redusere forsikringskostandene på Hydros egne anlegg, er det interne forsirkingselskapet medlem i forsikringspooler som gjør at selskapet må være med å dele regningen når andre oljeselskaper påføres store skader. Orkanene Rita og Katrina gjorde i høst store skader på både plattformer i Mexicogulfen og på landanlegg.

Det er disse kostnadene Hydro må være med å dekke.

Statoil legger frem sitt resultat i neste uke, men Statoil har ikke tilsvarende kostnader.

Er Statoil eksponert gjennom forsikringspooler på samme måte som Hydro når det gjelder orkanskader i Mexicogulfen?

Ikke nødvendigvis. Det er ikke usannsynlig at vi er eksponert i en eller annen sammenheng, men vi er ikke i en parallell situasjon som Hydro, sier fungerende IR-leder Ragnar Bulie i Statoil ifløge dn.

Forrige artikkelDeepOcean´s «MPSV Aquanaut» skal rydde etter orkanene i Mexicogulfen
Neste artikkelFred Olsen med kraftig resultatforbedring

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR