Hydro kommer med uvanlig hard kritikk av Statoils håndtering av ombyggingsarbeidene på Visund-plattformen. Petoro er enig i kritikken, men er fornøyd med at kostnadene ble lavere enn antatt.,Informasjonssjef Gisle Johanson sier til Aftenposten at Hydro over tid sett en svært negativ utvikling, og har vært sterkt kritiske til hvordan moderniserings- og vedlikeholdsarbeidene på Visund har vært planlagt og gjennomført.

– Dette er svært bekymringsfullt for oss som partner, og føyer seg inn i rekken av andre alvorlige forhold vedrørende Visund, som brønntilgjengelighet og regularitet. Hydro har tatt opp disse forholdene i styringskomiteen for Visund, sier Johanson til avisen.

I følge Aftenposten følger Petoro opp kritikken:- Vi er enige i kritikken som er reist når det gjelder selve arbeidene på plattformen og som Statoil selv har tatt opp. Samtidig er vi glad for at totalprosjektet er gjennomført til lavere kostnader enn opprinnelig antatt, sier informasjonsdirektør Sveinung Sletten i Petoro, som har ansvaret for å forvalte statens eierandeler på norsk sokkel (SDØE).

Hydros kritikk kommer dagen etter at Finansavisen i går offentliggjorde en intern Statoil-rapport som var sterkt kritisk til selskapets egen håndtering av ombyggingsarbeidene for å produsere mer gass. på Visund-feltet.

Statoil sendte samme dag ut melding om at Visund-plattformen ble en halv milliard billigere enn tidligere antatt.

Forrige artikkelStatoil slakter seg selv på prosjekthåndtering
Neste artikkelStatoil og Hydro i Shtokman-finale

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR