Hydro investerer nye 62 millioner kroner i solenergiselskapet Ascent Solar.,

Illustrasjonsfoto: Ascent Solar Technologies

Hydro har dermed investert til sammen 118 millioner kroner i selskapet som skal produsere supertynne og fleksible solcellemoduler.

I mars i år gikk Hydro inn med 56 millioner kroner i det Colorado-baserte tynnfilmselskapet.

– Ascent har utviklet en spennende og framtidsrettet solcelleteknologi, og vi tror det vil være et stort marked for deres solceller, sier Einar Glomnes, som er leder for Hydros satsing innenfor solenergi.

– De supertynne og fleksible solcellemodulene går godt sammen med Hydros satsing på bygningssystemer, og vi ser fram til et fortsatt fruktbart partnerskap med Ascent, sier Glomnes.

Investeringen inngår i Hydros satsing på solenergi innenfor ulike deler av verdikjeden. Hydro gikk tidligere i år sammen med belgiske Umicore om å danne HyCore, et selskap som skal bygge et pilotanlegg for produksjon av superrent silisium på Herøya i Porsgrunn. Et vellykket pilotanlegg vil kunne bety storskala produksjon fra 2010.

Hydro er også medeier i Norsun, som skal produsere monokrystallinske silisiumskiver til solceller. Fabrikken som skal ligge i Årdal ventes å være klar for produksjon i april 2008.

Forrige artikkelMangel på ingeniører bremser miljøsatsing
Neste artikkelErna slaktes for angrepet på Jens

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR