Jan Arve Haugan, som blant annet har vært sjef for Hydros Qatalum-prosjekt, blir sjef for Aker Solutions’ nye selskap Kværner.

BLIR EN DEL AV KVæRNER: Aker Stord.
(Foto: INGER JOHANNE STENBERG)

Aker Solutions skal deles opp, og verftsvirksomheten organiseres i det nye selskapet Kværner. Nå har Aker Solutions funnet en sjef til det nye selskapet, nemlig Jan Arve Haugan.

Haugan begynte sin karriere i F. Selmer, men begynte i 1991 i Hydros oljevirksomhet, og jobbet der blant annet med Oseberg-utbyggingen. Etter utskillelsen av Hydros olje- og gassvirksomhet gikk Haugan over til aluminiumsvirksomheten til Hydro, og har blant annet vært administrerende direktør for Hydros Qatalum-prosjekt.

– Vi er veldig glad for at Haugan har bestemt seg for sammen med oss å skape et nytt og fokusert EPC-selskap innenfor olje- og gassindustrien. Vi har vært på jakt etter en leder med bred erfaring fra EPC-prosjekter, en grundig forståelse av Nordsjømarkedet og et sterkt fundament hos internasjonale klienter. Haugans bakgrunn og erfaring stemmer godt overens med denne profilen, sier øyvind Eriksen, utøvende styreformann hos Aker Solutions.

– Jeg har hatt gleden av å jobbe både med Aker og Kværner i tidligere Hydro-prosjekter, og jeg vet godt hva de står for. I samarbeid med det nye styret og et sterkt lag av kompetente kollegaer ser jeg fram til å videreutvikle Kværner både i Norge og internasjonal, sier Haugan i en pressemelding.

Haugan vil tiltre senest 1. august, og få en lønn på 4,5 millioner kroner i året.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR