Hydro har siden onsdag i forrige uke tapt 36 millioner på at Miljøverndepartementet har brukt flere uker på å behandle en klage på utslippstillatelse., Uvirksom borerigg venter på svar fra
Miljøverndepartementet. Foto: Statoil

Det skriver fvn.no mandag.

Hydro har riggen ”Polar Pioneer” klar for boring i Farsunds-bassenget. Riggen ligger imidlertid uvirksom i påvente av Miljødeverndepartementets behandling av en klage på utslippstillatelsen fra boreriggen.

Så langt har ventingen kostet Hydro 36 millioner kroner i riggleie og andre omkostinger, uten at arbeidet har kunnet begynne. Ytterligere venting koster Hydro nesten seks millioner kroner i døgnet.

Hydros informasjonssjef for olje og energi Christer af Geijerstam sier til NA24 Kristiansand at han finner det merkelig at Miljøverndepartementet bruker så mye tid på en klage som Statens Forurensingstilsyn behandlet på fem dager, og som inneholder bare ni linjer om utslippstillatelse.

Af Geijerstam hevder overfor NA24 at klagen handler mest om at det er sårbar natur langs Lista-strendene, og klimagassutslipp som ikke er så veldig relevant i denne sammenhengen.

– Det skal bli en snarlig avgjørelse, sier Jon Berg, kommunikasjonsdirektør i Miljøverndepartementet. – Men det kommer ikke noen avgjørelse i dag.

Forrige artikkelRussisk presse lovpriser arktisk ekspedisjon
Neste artikkelSammenligner Norge med en kommuniststat

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR