Blokk 146-1 var Hydros førstevalg, og med den nye lisensen kan vi bygge videre på den omfattende erfaringen vi har skaffet oss etter 10 års virksomhet i Murzuq-bassenget, sier Tor Lund, leder for Hydros aktiviteter i Libya.

I den andre internasjonale budrunden om lete- og produksjonsdelingsavtaler (EPSA) i Libya ble Hydro søndag tildelt operatørskap og en 100 prosents andel på undersøkelseslisens 146-1 i Murzuq-bassenget, i følge Hydros nyhetstjeneste.

Blokken ligger sørøst for Hydros produktive undersøkelses- og produksjonsfelt i dette området av Sahara-ørkenen.

– Vi er svært fornøyd med resultatet av denne budrunden. Budrunden omfattet 48 internasjonale oljeselskaper som la inn til sammen 99 bud på de 26 blokkene i budrunden. Blokk 146-1 fikk åtte bud og var den av blokkene i Murzuq-bassenget som ble omfattet av størst konkurranse.

Hydro har vært til stede i Libya siden begynnelsen på 1990-tallet og produserer olje fra tre felt. I tillegg starter produksjonen fra to oljefelt i 2006. Hydro har også omfattende letevirksomhet i Libya.

Forrige artikkelIran truer med oljeblokade
Neste artikkelPutin drøfter frihandel og olje med EU

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR