IMR-fartøyet Seven Viking blir i dag døpt i Stavanger med brask og bram. Christine Sagen Helgø er gudmor.,Seven Viking er et fartøy med en mannskapskapasitet på 90 og en toppfart på 17 knop eid i fellesskap av Eidesvik og Subsea 7 gjennom selskapet Eidesvik Seven AS. Skipet skal arbeide i Nordsjøen, og skal utføre mange ulike oppgaver for Statoil, blant annet inspeksjon, vedlikehold og reparasjoner av undersjøiske oljeinstallasjoner.

– Seven Viking er et unikt nestegenerasjons inspeksjons-, vedlikeholds- og reparasjonsfartøy (IMR) som er bygget i samarbeid med Subsea 7, Ulstein og Eidesvik, skriver Subsea 7 i en epost.

– Prototypfartøyet har den unike X-BOW-skroglinjedesignen, som gir mindre og mykere bevegelser i transitt og økt stabilitet i de fem meter høye bølgene som er typiske for Nordsjøen. Trass i den svært gode stabiliteten, som vanligvis blir sett i sammenheng med størrelse, er dette skipet kompakt med en lengde på ‘bare’ 106,5 meter og en bredde på 24,5 meter. Skipets smidighet gjør at ‘Seven Viking’ lett kan manøvrere i trange rom, slik som mellom plattformer, og komme til i vanskelig tilgjengelige områder, heter det videre.

– Dette er et førsteklasses eksempel på hvordan norske kompetansemiljøer sammen løser utfordringer og skaper ny utvikling for norsk maritim industri. Resultatet er banebrytende teknologi og et fantastisk skip.

Dåpsseremonien finner sted ved Skansekaien (Stavanger havn) i dag. Stavanger-ordfører Christine Sagen Helgø er gudmor for Seven Viking.

Forrige artikkelSnabelueren kan gyte under Bønna-boring
Neste artikkelVictor Sneberg bekreftet død

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR