RWE Dea har påbegynt 35/9-11 A i Nordsjøen.,Brønnen ligger i Nordsjø-lisens PL 420 , og formålet er å avgrense Titan -funnet, hvor utvinnbare oljeekvivalenter foreløpig er beregnet til 12 millioner kubikkmeter.

Dette er den første av to brønner selskapet skal bore i PL 420 i år, og det er semien «Leiv Eiriksson» som er hentet inn til boringen av brønn 35/9-11 S&A , der den nå altså er inne i sidestegsoperasjonen.

Det ble gjort et lovende funn på feltet i 2010. Kompleksiteten i reservoaret gjorde at ny 3D seismikk ble innsamlet i 2012, og deretter tolket før borebeslutning kunne tas. Nå er altså boringen igang.

Avgrensningsbrønnen ligger på et havdyp på 370 meter, og primærmålet er Brent-gruppen, ca. 3770 meter under havoverflaten, og sekundærmål er Heather- og Cookformasjonene. Operasjonene og er estimert å ta mellom 60 og 120 dager, avhengig av resultat.

– Alt ligger til rette for en god gjennomføring og forhåpentligvis gode resultater. Vi påviste olje- og gassforekomster i dette prospektet i 2010, og det vil bli spennende å undersøke funnets utstrekning. Vi har opparbeidet en god geologisk forståelse av dette spennende området i Nordsjøen, som er et av våre kjerneområder, sa Hugo Sandal, administrerende direktør i RWE Dea Norge i forbindelse med spud av hovedbrønnen 35/9-11 S for halvannen måned siden.

Titan er lokalisert 16 kilometer vest for Gjøa-feltet i Nordsjøen. I 2010 gjorde RWE Dea Norge funn av både olje og gass i brønn 35/9-6 S , med en 435 meter kolonne i Heather-formasjonen, Brent-gruppen, Drake-formasjonen og Cook-formasjonen.

Lisenshavere på Titan er RWE Dea Norge (operatør) med 30 prosent eierandel, Statoil Petroleum AS med 40 prosent og Idemitsu Petroleum Norge AS med 30 prosent.

Forrige artikkelAnker dom om nattillegg
Neste artikkelKostnadsoverskridelser hos TTS

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR