En asylsøker med ukjent identitet som hadde fått avslag på sin asylsøknad, klarte i 2004 å bli sikkerhetsklarert og få ID-kort til Stortinget.

NTB

Mannen hadde skaffet seg jobb i et firma som driver med oppussing på Stortinget, melder TV 2. Med Stortingets adgangskort kan man fritt bevege seg blant de folkevalgte.

Forholdet ble oppdaget i november i fjor, da mannen ble stoppet i en rutinekontroll på bussterminalen i Oslo. Mannen var da i besittelse av ti narkotiske tabletter, et amerikansk sertifikat og et adgangskort til Stortinget. Han var avbildet både på sertifikatet og adgangskortet, men brukte to forskjellige navn.

Da han troppet opp hos politiet for å få papirene sine tilbake, viste det seg at mannen hadde kommet til Norge i 2003 uten pass eller andre ID-papirer. Han søkte asyl som afghansk statsborger, men fikk avslag og oppholdt seg ulovlig i landet.

Nå er mannen forsvunnet, men politiet har funnet ut at han har blitt uttransportert fra USA av ukjente grunner. Politiet har bedt Interpol om hjelp til å finne identiteten til mannen som jobbet på Stortinget i 2004.

Forrige artikkelVerden pumper stadig mer olje
Neste artikkelEU-ledere døve for krav om å stanse flyttesirkus

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR