Det internasjonale energibyrået (IEA) tror verdens energibruk vil øke med en tredel de neste 25 årene. Oljeprisen ventes å stige gradvis til 80 dollar fatet fram til 2020, skriver NTB.

IEA tror energibruken i de mest utviklede landene vil falle fram mot 2040. I sin årlige rapport World Energy Outlook, anslår byrået at EU vil redusere energibruken med 14 prosent de neste 25 årene. For Japan er tallet 12 prosent, mens USA er ventet å bruke 3 prosent mindre energi om et kvart århundre.

Les også: Lavere oljeinvesteringer kan føre til høyere priser

IEA: Et økende behov for energi på verdensbasis

Lavkarbonbrensel og teknologi er et vekstområde og fornybar energi blir stadig viktigere. Ikke-fossilt brensel er ventet å stå for 25 prosent av den samlede energiproduksjonen i 2040, mot 19 prosent i dag. Den trenden bekrefter det IEA kaller «et besnærende hint» om at økonomisk vekst ikke lenger automatisk innebærer økte CO2-utslipp.

– Løfter gitt i forkant av klimatoppmøtet i Paris gir ny kraft i bevegelsen mot lavere karbonutslipp og mer effektive energisystemer, men det endrer ikke et totalbilde som viser et økende behov for energi på verdensbasis, skriver IEA.

Det eneste fossile brenselet som er ventet å ta en større andel av energimiksen er naturgass som også er den minst karbonintensive.

– Der den erstatter mer karbonintensivt brensel eller brukes som støtte for å fase inn fornybar energi, er gass en god løsning for gradvis karbonreduksjon, mener IEA.

Les også: Vekst og utslipp har en løsere kobling

Forrige artikkelDette Eidesvik-forsyningsskipet tas ut av operasjon
Neste artikkelDenne skal på Chevron-oppdrag offshore Nigeria

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR