Én dag vil verden trenge de enorme olje- og gassressursene som finnes i Arktis, tror IEA-sjef Fatih Birol. Men ikke i dag, og heller ikke i morgen.

Det skriver NTB.

– Vi har enorme ressurser i Arktis, både olje og gass, og jeg er sikker på at én dag kan de trengs. Men jeg tror ikke dette er et spørsmål for i dag. Jeg tror heller ikke det er et spørsmål for i morgen. Det vil kanskje være et spørsmål for i overmorgen, sier Birol.

Les også: IEA: Oljeprisen vil øke til 80 dollar fatet

IEA-sjefen: – Ikke en umiddelbar produksjonskilde

Birol var mandag på besøk i Oslo for å delta på Statoils høstkonferanse.

– Når vi ser på de økonomiske, teknologiske og miljømessige utfordringene i dag, ser jeg ikke dette som en umiddelbar produksjonskilde, sier Birol om de arktiske ressursene.

Han er likevel enig i at dette spørsmålet kan se annerledes ut i Norge, der arktiske farvann er mer tilgjengelige på grunn av Golfstrømmen.

– Jeg snakker om «det arktiske Arktis», sier han.

IEA (International Energy Agency) ble opprettet i november 1974 i etterkant av oljekrisen ved årsskifte 1973/74. Virksomheten i organisasjonen er i utgangspunktet fokusert på oljeforsyningssikkerheten til OECD-landene, konsentrerer seg derfor om analyser av oljemarkedet og innsamling av energistatistikk, samt reduksjon av oljeavhengigheten gjennom bl.a. satsing på energiforskning og energiøkonomisering, herunder bl.a. fornybare energikilder.

Les også: Lavere oljeinvesteringer kan føre til høyere priser

Få med deg fortsettelsen:

Abonner på nyheter fra Petro.no: Nyhetsbrev

Forrige artikkel– Et vendepunkt for industrien
Neste artikkelFår NOK 1,5 mill. fra Innovasjon Norge

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR