Fra mandag er det endelig, Acergy forsvinner fra børs, men ikke for godt. Etter fusjonen med Subsea 7 Inc gjenoppstår de to i ny drakt under fanen Subsea 7 SA.

– I praksis skjer det ikke noe med arbeidsplassene våre i første omgang, sier tillitsvalgt i Subsea 7 inc, John Løining, til Stavanger Aftenblad.

Han tilføyer at selv om Acergy og Subsea 7 Inc nå formelt sett blir ett vil arbeidet foregå på to ulike steder, nemlig Acergys lokaler i Dusavik og hos Subsea 7 på Forus utenfor Stavanger.

Les mer: Acergy og Subsea 7 fusjonerer

De to selskapene utgjør i dag to store subseamiljøer i Stavanger, og har om lag 400 arbeidsplasser hver. Globalt vil det nye selskapet få omkring 12.000 ansatte, rundt 7.000 av disse kommer fra Acergy.

Det var i juni i fjor at det ble klart at de to subseaselskapene fusjonerer. En avgjørelse styreformann i Subsea 7, Kristian Siem , fortalte Oilinfo var etterlengtet på det tidspunktet. Nå går fusjonsprosessen inn i siste fase, og analytiker Anne Ulriksen i Nordea forteller til Aftenbladet at beslutningen var strategisk riktig.

Les mer: Siem om fusjonen: – Meget naturlig

– Olje- og gassindustrien til havs planlegger stadig større og mer krevende utbygginger. Sammenslåing av de to undervannsentreprenører er derfor en strategisk riktig beslutning, sier Ulriksen.

Det nye selskapet skal børsnoteres i Norge og USA. I Norge har abeidet med fusjonen stort sett gått smertefritt, men i Storbritannia har selskapet blitt bedt om å selge unna et rørleggingsfartøy og et dykkerskip, for å unngå at selskapet blir for stort.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR