IKM Gruppen, med gründer Ståle Kyllingstad i front, ser for seg sterk vekst og gode år for leverandørbransjen framover.

TROR På GODE TIDER: Ståle Kyllingstads
konsern IKM Gruppen tror på gode tider de
neste årene. (Foto: HENRIK ARNESTAD SALTHE)

IKM Gruppen hadde driftsinntekter på litt over 2,4 milliarder kroner i fjor. Dette førte til et resultat før avskrivninger og finansposter på 263 millioner kroner, noe som er på samme nivå som resultatet i 2009.

– Vi er godt fornøyd med utviklingen, særlig med tanke på at vi de siste to årene, gjennom finanskrisen, har greid et samlet driftsresultat før avskrivninger på 525 millioner kroner, sier IKM Gruppens finansdirektør Erling Meinich-Bache til Dagens Næringsliv.

Han tror på at 2011 vil bli det han kaller for «greit», mens 2012, 2013 og 2014 vil by på gode tider for leverandørindustrien og oljeservicebransjen.

– Selv om det er mye usikkerhet i kjølvannet av katastrofen i Japan tror vi på en stabilt høy oljepris fremover. Det er en viktig driver for aktiviteten offshore og dermed for oljeserviceindustrien, sier Meinich-Bache til avisen.

IKM Gruppen stod bak flere oppkjøp i fjor. Selskapet tok blant annet over aksjemajoriteten i Haaland Group etter at Inge Brigt Aarbakke ga seg i selskapet. IKM kjøpte også det Horten-baserte ingeniørselskapet Prosjektpartner, og et annet ingeniørselskap i Stavanger med fokus på ROV-er. I tillegg tok selskapet over et kanadisk selskap som driver med kjemisk rengjøring.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR