Er tildelt servicekontrakt for ROV- og subseatjenester på Visund og Snorre B.

Kontrakten har en varighet av 10 år med en kontraktsverdi for IKM oppimot 750 millioner kroner i omsetning i kontraktsperioden. Kontrakten kan videre forlenges med en varighet på 15 år.

RROV

Det er første gang i historien har Statoil og IKM har gått sammen om å utvikle et såkalt RROV konsept (RROV=Residential ROV). En RROV er et ROV fartøy som er permanent installert på havbunnen, og blir fjernoperert fra land.

IKM Subsea tror at denne teknologien vil være en trendsetter for fremtidige ROV kontrakter og ville kunne lede til både operasjonelle og kostbesparende fordeler for operatørselskapet sammenlignet med eksisterende ROV konsepter/ kontrakter.

– Milepæl

– Denne kontrakten representerer en betydelig milepæl for selskapet IKM Subsea. Vi forventer at denne kontrakten og den tilhørende teknologien skal føre til et scene-skifte innen markedssegmentet for ROV-tjenester, sier daglig leder av IKM Subsea, Ben Pollard.

– Det er verdt og merke seg at det er selskapet IKM Subsea som er valgt til å utvikle denne teknologien. Vår evne og drive til å utvikle og presentere alternative teknologi som gir kostnadsreduksjoner sikrer vår markedsposisjon og fremtidige inntekter og resulterer i sikre arbeidsplasser for våre ansatte, sier han.

Kontrakten vil både involvere bruk av eksisterende IKM Merlin ROV-teknologi i kombinasjon med ny RROV-teknologi.

Likeledes vil bemanningen av ROV systemene være annerledes enn i dag. Denne vil være en kombinasjon av tradisjonell offshore ROV bemanning i samarbeid med landbaserte ROV operatører som arbeider utfra et dedikert landbasert operatørsenter utviklet av IKM.

– IKM Subsea er stolte av å ha mottatt denne kontrakten og anerkjennelsen fra Statoil i et ellers meget anstrengt marked, sier leder for forretningsutvikling hos IKM Subsea, Hans Fjellanger.

– Dette viser at hardt arbeid og hengivenhet til oppgavene betaler seg til slutt. Vi er meget glade for å kunne gå sammen med Statoil og presentere nye revolusjonerende ROV-teknologi/konsepter som gir potensiale for betydelige kostbesparelser for våre beste kunder, sier han.

 

Forrige artikkelØkte oljelagre sendte oljeprisen ned
Neste artikkelBorer Cape Vulture tidligst i november

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR