Det norske opplyser at Eni-opererte Salina har indikasjoner på hydrokarboner.

Det norske melder i en børsmelding i dag, fredag, at det er indikasjoner på hydrokarboner i Salina-prospektet i Barentshavet.

– Det norske oljeselskap har som partner fått indikasjoner på tilstedeværelse av hydrokarboner i Salina prospektet, hvor Eni Norge er operatør, opplyser selskapet i meldingen.

– Som Det norske skriver i meldingen, er dette i en tidlig fase. Derfor kan vi ikke si noe mer om akkurat dette, sier pressetalsmann Andreas Wulff til Petro Media News.

Barentshav-prospektet ligger under 341 meter med vann i produksjonslisens 533 , og letebrønnen 7220/10-1 skal avdekke om det er hold i estimatene fra lisenspartner Lundin som sier den kan inneholde mer enn en halv milliard fat oljeekvivalenter. Brønnen ble påbegynt 12. august og skal bores under et 54 dagers program, noe som vil si at det er 28 dager dager igjen av boringen.

Partnere i PL 533 er Eni Norge AS (operatør – 40 prosent eierandel), Lundin Norway AS (20 prosent), RWE Dea Norge AS (20 prosent) og Det norske oljeselskap ASA (20 prosent).

Boreoperasjonene i reservoarseksjonen er i en tidlig fase og endelige resultater foreligger derfor ikke ennå, heter det videre i meldingen.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR