Industri Energi fikk ikke medhold i rettssaken mot Norsk olje og gass om at arbeidsgiverne hadde brutt sine forpliktelser i oljeserviceavtalen (OSA). Det melder både Norsk olje og gass og Industri Energi.

– Dommen slår likevel fast at Industri Energi skal forhandle først på OSA-området, sier advokat Eyvind Mossige i Industri Energi.

Ikke tariffbrudd

Arbeidsretten slår enstemmig fast at Norsk olje og gass ikke begikk tariffbrudd da det ble gjennomført mekling med arbeidstakerorganisasjonen Safe tidligere i sommer.

– Industri Energi fikk gjennom hele lønnsoppgjøret klare oppfordringer fra Norsk olje og gass om å forhandle før Safe, sier Jan Hodneland som er forhandlingsleder i Norsk olje og gass.

Meklingsresultatet med Safe blir ikke påvirket av resultatet i Arbeidsretten. Norsk olje og gass og Industri Energi skal i mekling 20. september.

Innfører streikeberedskap

– Arbeidsrettssaken om oljeserviceavtalen er skuffende, men ikke et nederlag, sier områdeleder Ommund Stokka i Industri Energi.

Forbundet innfører nå streikeberedskap i organisasjonen, i forkant av mekling neste uke.

– Dette er en politisk dom i arbeidsgivers favør. At Arbeidsretten på denne måten opptrer som en klassedomstol er skuffende, sier Stokka.

Han understreker at dommen slår fast at Industri Energi sin oljeserviceavtale er den ledende avtalen innen oljeservice og at den skal forhandles først.

– At retten konkluderer med dette, og samtidig mener det greit for Norsk olje og gass (NOG) å presse Safe til en avtale før Industri Energi er for oss helt uforståelig. Arbeidsrettsdommer kan ikke ankes. Vi kan derfor bare ta dommen til etterretning, sier han.

 

Forrige artikkelOljeprisene rundt laveste nivåer på fem uker
Neste artikkelBetydelig funn i Nordsjøen

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR