Industri Energi vant rettssaken om virksomhetsoverdragelse i OSM Offshore. Det skriver Industri Energi.

– Jeg er strålende fornøyd med å vinne på alle punkter, sier forbundssekretær Gro Losvik.

Bakgrunnen for saken var at OSM Offshore mistet oppdraget for boligriggen «Haven» på norsk sokkel, og skulle legge riggen i kaldt opplag. Alle ansatte ble sagt opp.

Etter hvert ble det kjent at «Haven» hadde fått nytt oppdrag i Danmark, gjennom et nyetablert dansk selskap, uten at alle de oppsagte ble hentet tilbake. Bare drøyt halvparten av de ansatte (36 av 69) fikk bli med riggen, men på danske lønns- og arbeidsvilkår.

Tok saken videre

Tre av de som ikke fikk tilbud om å bli med riggen til Danmark tok opp saken med Industri Energi. Det ble ført forhandlinger og to av dem aksepterte bedriftens tilbud, mens en valgte å ta saken til retten.

– Vi krevde ikke at han skulle få jobben tilbake, men hevdet at bedriften hadde gjort grove feil da han ble oppsagt. Vi hevdet at det var skjedd virksomhetsoverdragelse, som gir helt andre rettigheter for de ansatte, sier Losvik.

Industri Energi vant rettssaken på alle punkter.

– Retten slår fast at det var virksomhetsoverdragelse og at bedriften brøt loven, sier Losvik.

OSM Offshore dømmes til å betale erstatning på 875.900 kroner i tapt arbeidsfortjeneste og oppreisning. OSM Offshore plikter også å betale sakskostnader.

Dommen får ikke betydning for de oppsagte som ikke gikk til rettssak.

– Det viser hvor viktig det er at medlemmer som blir oppsagt tidlig tar kontakt med forbundet, slik at vi får vurdert om oppsigelsen er gjort riktig eller galt, sier Losvik.

 

Forrige artikkelTiden er nå inne for å se nordover
Neste artikkelForeslår skattefradrag for gründerinvesteringer

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR