Manglende engasjement gjør at Bodø og Gildeskål kommune slår seg sammen med Mo Industripark AS for å planlegge en petroleumsstrategi for Nord-Norge.

– Industrien og politikerne i Nordland må ta styringen, sier styreleder i Saura AS, Johan Petter Barlindhaug.

Saura AS er et selskap eid av Bodø kommune og Gildeskål kommune, som jobber for å få på plass en strategisk områdeløsning ved en eventuell åpning av Nordland VI, et leteområde i Norskehavet utenfor den nordligste delen av Helgelandskysten og Vestfjorden.

– Det eneste alternativet

Ifølge Barlindhaug er Saura i Gildeskål pekt ut som det eneste alternativet mellom Helgeland og Vesterålen som kan fungere som base og ilandføringsanlegg. Han mener det er gode havneforhold her og tilgang på store nok industriområder. Helgeland har allerede en etablerte logistikk, forsyningskapasitet, leverandørindustri og et stort verkstedmiljø.

– Dette må vi ta i bruk og sørge for at det vokser ytterligere når den videre utbyggingen kommer, sier adm. dir. i Mo Industripark AS, Arve Ulriksen, og påpeker at ilandføring er den beste måten å sikre en gradvis overgang til landbasert industri.

– Ilandføring gir ringvirkninger

– Vi kan ikke bare pumpe opp olja og gassen og selge den som råvare ut av landet. Dette er en mulighet til å sikre nasjonal velstand fram i tid, sier Ulriksen.

Partene trekker fram at ilandføring av olje og kondensat gir størst varige ringvirkninger og muligheter for å utvikle industrien. Ilandføring bør skje der det er best for prosess, logistikk, økonomi og miljøsikkerhet.

Forrige artikkelNorsk supply selskap leier ut to PSVer
Neste artikkelSelger fem skip i Brasil

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR