Arbeiderpartiets programkomité går inn for vernesoner for å ivareta fiskeriinteressene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja – vi er skuffet sier direktør Kjell Giæver i Petro Arctic.

Vi i Petro Arctic er skuffet over at man ikke står fast ved tidligere vedtak om konsekvensutredning av hele området sier Kjell Giæver, direktør i leverandørnettverket Petro Arctic.

Les også: Vil verne deler av Lofoten

Kunnskap om miljø, klima, ressurser, verdiskaping og sameksistens med andre næringer har vært en viktig sak for våre medlemmer i mange år, og vi er derfor skuffet over at Arbeiderpartiet nå kun vil konsekvens utrede området sør for Lofoten, sier Giæver.

Vi har på samme tid respekt for at denne saken er vanskelig, og er fornøyd med at Arbeiderpartiet nå legger et forslag på bordet. Dette kan være et forslag som kan være et grunnlag for at vi kan komme videre med denne saken som har stått stille siden 2001, sier han.

Direktør i Petro Arctic, Kjell Giæver. (Foto: Petro Arctic)
Direktør i Petro Arctic, Kjell Giæver. (Foto: Petro Arctic)

For Petro Arctic er ringvirkninger av olje- og gassaktiviteten mål nummer en. Vi er glad for at man i gårsdagen vedtak gir klare signaler på at dette vil ha høyt fokus i framtiden. En mulig framtidig olje og gass aktivitet sør for Lofoten må gi betydelige ringvirkninger i Nord-Norge, og ikke minst i Lofoten og Vesterålen påpeker Giæver.

Området sør for Lofoten som er foreslått konsekvensutredet ligger kun 7 – 8 mil fra områder hvor det allerede er olje- og gassaktivitet. Store deler av dette området har liten eller ingen fiskeriaktivitet, slik at det ligger til rette for god sameksistens mellom fiskerinæringen og olje- og gassvirksomhet.

Nå vil en eventuell konsekvensutredning kunne avklare om området sør for Lofoten kan åpnes for olje- og gassvirksomhet, og bidra til flere ringvirkninger i Nord-Norge avslutter Giæver.

Nyhetsbrev fra Petro.no

Forrige artikkelDNO-funn kan inneholde 225 millioner fat olje
Neste artikkelFire av ti negative til Lofoten-boring

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR