Ptil fant ingen regelverksbrudd etter å ha gjennomført et tilsyn med Gassco og Statoil (TSP, Technical Service Provider) under pågående forbedringsarbeid på Kårstø.

Målet med tilsynet var å se til at regelverkets krav knyttet til arbeidet med utbedring av korrosjon på gassrørsystemet ivaretas. Bakgrunnen for tilsynet, som ble gjennomført i perioden 31. oktober 2015 på Kårstø, er at det er utført forbedringer på Kårstøs gassrørsystem (T300) grunnet mottak av tyngre kondensat fra Gudrun-feltet. I praksis er dette utskifting fra svart stål til rustfritt dupleks stål av rør og ventiler.

Les også: ABB med Kårstø-kontrakt til 120 millioner

Ett forbedringspunkt for Gassco

Ptil registrerer ingen regelverksbrudd, men har notert ett forbedringspunkt knyttet til undersøkelse av årsak til korrosjon.

«Vi ble vist eksempel på lokal innvendig korrosjonsangrep i rørbend og selektiv korrosjon ved rørsveiser. Rette rørstykker, uten buttsveis, viste liten grad av generell CO2 korrosjon. Ved spørsmål om en hadde gjennomført noen studie/undersøkelse om mulig årsak til dette så var svaret nei,» kommenterer Ptil, og legger til:

«En fikk et generelt godt inntrykk av styring og gjennomføring av pågående forbedringsprosjekt.»

Les også: 30 års jubileum for Kårstø

Kårstø fylte 30 år i år

Kårstø prosessanlegg i Nord-Rogaland fylte 30 år i år, og har en nøkkelrolle når det gjelder transport og behandling av gass og kondensat fra sentrale områder på norsk sokkel.

Kårstø prosessanlegg mottar gass fra Åsgard og andre felt i Norskehavet gjennom rørledningen Åsgard Transport. Fra Nordsjøen mottar Kårstø gass gjennom gassrørledningen Statpipe som transporterer gass fra Statfjord, Gullfaks, Heimdal, Veslefrikk, Snorre, Brage, Tordis og Statfjord-satellittene. I tillegg mottar Kårstø ustabilisert kondensat gjennom en rørledning fra Sleipner-området.

Gassblandingen som kommer inn til Kårstø skilles i følgende produkter: Metan, etan, propan, isobutan, normalbutan, nafta (naturbensin) og stabilisert kondensat.

Kårstø prosessanlegg eies av Gassled, Gassco er operatør og Statoil er teknisk driftsansvarlig.

For å holde deg oppdatert på det som skjer i norsk oljesektor:

Abonner på nyheter fra Petro.no: Nyhetsbrev

Kårstø prosessanlegg.

Forrige artikkelIngen avvik på storulykketilsyn
Neste artikkelDette Eidesvik-forsyningsskipet tas ut av operasjon

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR