Olje- og energiminister Tord Lien endrer ikke vedtaket om å redusere tariffene i gasstransportsystemet Gassled.,Vedtaket, som trådte i kraft 26.juni i år, innebærer at tariffene for nye transportavtaler blir redusert etter 1. oktober 2016. Tariffene for allerede inngåtte transportavtaler er ikke endret. Tariffene endres kun for de deler av Gassled som vil oppnå den forutsatte avkastning.

– God ressursforvaltning betyr at fortjenesten skal tas ut på feltene og ikke i infrastrukturen. Tariffene i infrastrukturen reduseres når den forutsatte avkastningen er oppnådd. Denne forutsigbarheten for investorer i infrastruktur er viktig for myndighetene, sier olje- og energiminister Tord Lien.

– Lavere tariffer vil stimulere til leting, utbygging og produksjon av olje og gass, styrke konkurransekraften for norsk gass og legge til rette for at de beste transportløsningene for gass blir valgt, sier Lien.

– Det er inngått transportavtaler for store deler av kapasiteten i Gassled i mange år fremover, noe som gjør at inntektene til Gassled-eierne i begrenset grad blir påvirket av vedtaket, skriver Olje- og energidepartementet i en melding.

Forrige artikkelSkiferoljesamarbeid for Statoil og Rosneft
Neste artikkelBokn Invest selger Stream

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR