Axess, som i hovedsak leverer tjenester til oljebransjen, har kuttet 38 stillinger ved kontorene i Molde (der hovedkontoret er, red.anm.) og Trondheim.

Det skriver Tidens Krav. Managing director for Axess, Børge Gjeldvik, forteller avisen at virksomheten i Kristiansund også skal gjennomgå endringer, men at dette ikke er en del av en nedbemanningsprosess.

– Vi har et verksted i Kristiansund som ikke er en del av vår strategi eller kjernevirksomhet, og vurderer å bruke en underleverandør. Det kan ha konsekvenser for tre-fire ansatte. Men dette har vi ikke gjort noen bestemmelse på enda. Men lageret vårt leverer globalt, og det skal vi fortsette å satse på og utvikle. Lageret gjør det bra fordi det er veldig spesialisert, og betjener mange utenlandske prosjekter, samt at Kristiansund er et knutepunkt for den aktiviteten, og fortsatt strategisk viktig for Axess, sier Gjeldvik.

Han forventer ikke at omsetningen i selskapet går ned, selv med nedbemanningen. Fjoråret var det beste året for selskapet, med en omsetning på NOK 575 millioner, ifølge Kristiansund-avisen.

– Selv om vi nedbemanner, forventer vi samme resultat i år. Kundene krever at vi er mer effektive, og må få til det samme med færre folk. Det opplever vi ikke som dramatisk, men nødvendig. Men vi har fortsatt tro og satser, og skal i løpet av året etablere kontor i Aberdeen og Oslo.

Forrige artikkelLeteuken – Uke 6, 2015
Neste artikkelÅpenhetsrapport klar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR