Ingeniører som før tegnet oljeinstallasjoner, tegner nå skoler og veier, ifølge konsulentselskapet Necon.

– Aktiviteten (i oljebransjen, red.anm.) er en god del lavere enn før. Det er færre forespørsler og stor konkurranse om de som kommer. Det gjør at vi må tenke nytt og tilpasse oss, sier administrerende direktør i Norwegian Engineering & Consulting AS (Necon), Lars Børve, til Fanaposten.

Konsulentselskapet på Kokstad leverer ingeniørtjenester til oljebransjen, og har kontorer i Bergen, Oslo, Stavanger, Trondheim og Kristiansand. Senest i 2013 utvidet selskapet arbeidsstokken kraftig på grunn av en stor avtale med Statoil, men nå er oljebransjen rammet av nedgangstider og oljeprisfall.

Selskapet i Bergen har i dag omtrent 100 ansatte, et betydelig lavere tall enn da markedet var på sitt beste.

– Vi lever av fakturerbar tid, og også vi har måttet gjøre tiltak. […] Vi har heldigvis flere ben å stå. Vi har egentlig jobbet inn mot bygg- og anleggsbransjen de siste fem årene, og vi har også større fokus på landbasert industri, sier Børve, og legger til:

– Vi er involvert i alt fra skoler til veiprosjekter, og der har vi forventninger om å vokse. Vi rekrutterer ledere som skal jobbe inn mot andre bransjer. Olje og gass vil nok komme tilbake, men vi vet ikke når. I mellomtiden kan vi ikke sitte stille.

Tross nedgangstider i oljen, har Børve sett lite til prosjekter innen fornybar energi.

– Det har skjedd en del i regi av CMR Prototech (Christian Michelsen Research på Fantoft red.anm.), og deres Greenstat (nytt statlig fornybarselskap, red.anm.) men lite utover det. Dette er et felt vi håper å gi mer oppmerksomhet, sier han.

Forrige artikkelReinertsen har permittert halvparten
Neste artikkelStatoil mangler rigg

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR