– Erik Cayeux er meget sentral både når det gjelder nye ideer og i prosessen med å gjøre disse om til praktiske verktøy med bred anvendelse, skriver juryen i sin begrunnelse.

– Det er en stor ære å bli tildelt innovasjonsprisen, sa Erik Cayeux da han mottok Sparebank 1 SR-Banks Innovasjonspris på fredag.

Prisen utdeles av SR-Bank og består av en gave på 50.000 samt et diplom. Prisen har til hensikt å fremme forskning ved International Research Institute of Stavanger (IRIS) og Universitetet i Stavanger (UiS).

Prisvinneren var svært overrasket, men fornøyd med prisen, og takket spesielt forskningsinstituttet han er tilknyttet.

– Jeg nyter godt av at ledelsen ved IRIS har støttet opp om mine initiativer, og jeg slipper å bruke mye tid og ressurser på å overbevis mine ledere når jeg ønsker å utvikle en ny ide. Uansett hvor god en ide er, vil den aldri utvikle seg til sitt fulle potensial uten god økonomisk støtte, sier Cayeux.

Cayeux henviser spesielt til selskapene Statoil, BP, Eni, Conocophillips og Norsk forskdningsråd som har bidratt til ideer han har jobbet med.

Prisvinnere står blant annet bak ideen Holinone, som er en metode for produksjonsboring hvor man skal kunne bore produksjonsbrønner vesentlig lengre enn med dagens teknologi. Ideen kan vise seg å bli like revolusjonerende som Badger Explorer er i ferd med å bli skriver IRIS i en pressemelding.

Også flere andre prosjekter som Virtual Rig får hjelp fra Cayeux. Dette er et virtuelt laboratorium som kan brukes innenfor planlegging og gjennomføring av boreprosesser.

Banken bak prisen synes Innovasjonsprisen er viktig for å fremme lokal forskning og lokal verdiskapning.

– Banken er en stor aktør i regionens næringsliv, vi kan med det invitere våre kunder til nettverk og nye relasjoner. Nettverkstankegangen er ikke minst viktig for IRIS og UiS når de i sin hverdag knytter kontakter med næringslivet og skal forsøke å få til kommersialisering av den forskningen som det i disse miljøene legges ned tid og ressurser på hver eneste dag, sier banksjef Guttorm Sirnes.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR